Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Nieuws

Aquaduin wint Blue Innovation Captain Award

Op donderdag 15 december sleepte Aquaduin de Blue Innovation Captain-award in de wacht tijdens de Blue Innovation Party in Antwerpen dankzij onze innovatieve afvalwaterbehandeling met wilgen. De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen.

Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter; link met economische activiteiten in, op en aan zee; marktpotentieel; internationale ambities en uitstraling; en link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Sinds 2002 produceert Aquaduin drinkwater uitgaande van gezuiverd huishoudelijk afvalwater. Er blijft een geconcentreerde afvalstroom over die Aquaduin nu dankzij het gebruik van wilgen aangeplant in een ‘wilgenveld’ verder behandelt. Daarbij wordt 30 tot 40% extra stikstof en ca. 20% extra fosfor uit het (mariene) milieu gehouden. De wilgen leveren bijkomend waardevolle grondstof die kan ingezet worden als biomassa, oeverversterking, bouwmateriaal en alternatieve koolstofbron.

Meer info over het wilgenveld vindt u hier: https://www.aquaduin.be/nieuws/13849/20220115-wilgenveld-langeleed-aangelegd

Meer info over de Blue Innovation Awards via deze link: https://www.blauwecluster.be/nieuws/blue-innovation-awards-2022-de-winnaars-zijn-bekend

20.12.2022
Terug naar het nieuwsoverzicht