Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Bezoekers > Bezoekerscentrum > Educatie

Ons educatief aanbod

Aan de rand van het prachtige natuurgebied De Doornpanne en op een boogscheut van het strand, leent het bezoekerscentrum De Doornpanne zich als perfecte startlocatie voor tal van (educatieve) activiteiten.

Natuureducatie en educatie rond water(winning) zijn twee heel belangrijke items in onze educatieve werking. Vanuit die visie werden tal van educatieve pakketten aangemaakt die telkens rond een ander (natuur)thema handelen en/of naar een specifieke doelgroep gericht zijn.

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens een daguitstap met het gezin of met vrienden ?

Het natuurgebied De Doornpanne is vrij toegankelijk voor de zachte recreant. Via de wandellus maak je kennis met dit prachtig stukje natuur aan onze Vlaamse Kust. 

Wie opteert voor een activiteit onder begeleiding van een natuurgids, gaat gedurende twee op stap doorheen de ezel- en ponybegrazing en krijgt er een boeiende uitleg over het ontstaan, de fauna en de flora, het beheer en de waterwinning.

Om een optimale ervaring te verzekeren, beperken wij elke groep tot 24 personen. Bij grotere groepen kunnen er meerdere gidsen kunnen ingeschakeld worden.

Doornpannewandeling* / Bedrijfsbezoek**
  • Deelnemers: maximaal 24 per groep (meerdere groepen mogelijk)
  • Duur: 2 uur
  • Tijdstip: van maandag t.e.m. zaterdag, telkens tussen 8u en 16u30
  • Prijs: €60 per groep

* themawandelingen zijn mogelijk op aanvraag / ** er worden geen bedrijfsbezoeken georganiseerd tijdens het weekend of op feestdagen - maximaal 2 groepen

Een waaier aan educatieve mogelijkheden voor scholen

Educatie staat nooit stil en daarom is het belangrijk om te veranderen en uit te breiden. Dankzij de goede samenwerking met een sterk team van natuurgidsen, kunnen wij jullie een mooi aanbod aan activiteiten aanbieden!

Klik op één van onze fiches voor meer uitleg of lees onze volledige educatieve werking na in onze brochure die u via deze link kunt downloaden.