Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Nieuws

IWVA eerste bedrijf dat alle KMO-facturen digitaal verstuurt

Sinds kort is de IWVA partner in DigiCrowd. Via dit online platform kunnen facturen bestemd voor KMO klanten digitaal verstuurd worden via het zogenaamde PEPPOL netwerk.

U hebt de term PEPPOL misschien al eens voorbij horen komen, maar wat betekent het nu precies? PEPPOL is de afkorting voor "Pan-European Public Procurement On-Line”. Met PEPPOL wordt de factuur niet naar een fysieke postbus of een e-mailbox gestuurd, maar direct naar de boekhouding van de ontvangende partij. Op die manier weet u als ondernemer zeker dat de factuur op de juiste plek arriveert, namelijk direct in de boekhouding.
 
PEPPOL is een beveiligd netwerk waar alleen bedrijven en overheidsinstellingen op aangesloten kunnen worden nadat er een verificatie op de organisatie is gedaan. Bij andere uitwisselingsprotocollen zoals SMTP zit hier juist de zwakte. Spookfacturen zijn een vervelend fenomeen in de zakelijke wereld. Bij deze zwendeltruc worden facturen gestuurd door bedrijven die vaak niet eens bestaan. Als u de factuur, vaak met een onopvallend (laag) bedrag, betaalt bent u dat geld mooi kwijt. Als u gebruik wil maken van het PEPPOL-netwerk, vindt er eerst een kort validatieproces plaats. Pas nadat de gegevens van uw bedrijf zijn gecontroleerd wordt u toegelaten op het PEPPOL-netwerk. Deze verplichte validatie en het beveiligde netwerk maken het versturen of ontvangen van spookfacturen een stuk lastiger.
 
De kracht van PEPPOL zit in de hoge kwaliteit van berichten die bedrijven en overheidsinstellingen onderling real-time kunnen uitwisselen. Zo kunnen facturen die via PEPPOL worden uitgewisseld in veel gevallen automatisch worden ingeboekt in de administratie.

26.03.2020
Terug naar het nieuwsoverzicht