Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Nieuws

Hevige storm vernielt groot stuk van populierenbos

Maandagnacht en dinsdagochtend was het alle hens aan dek bij de hulpdiensten in Koksijde en De Panne. Een eerste hevige herfststorm heeft lelijk huisgehouden aan de Westkust en heeft daarbij niets ontzien.

Naast de talrijke materiële stormschade zoals losgekomen dakpannen en daken waren ook heel wat bomen in twee geknakt of ontworteld. Ook in het Calmeynbos en het natuurgebied De Doornpanne is de impact van de hevige rukwinden niet te overzien. In De Doornpanne is daarbij zelfs een populierenbos gehalveerd. Dit is vermoedelijk het werk van een stevige windhoos die zich doorheen het midden van het bos verplaatst heeft, iets wat duidelijk op de eerste foto's te zien is.

Als veiligheidsmaatregel zullen alle andere bomen van het populierenbos worden gerooid en zullen deze plaats maken voor streekeigen struweel en nieuwe natuurontwikkeling. In het Calmeynbos in De Panne zullen de wandelpaden zo snel mogelijk worden vrijgemaakt.

Hou er als wandelaar, loper of mountainbiker rekening mee dat de situatie ook nu nog gevaarlijk kan zijn. Een aantal gebieden zijn momenteel nog afgesloten.

16.10.2019
Terug naar het nieuwsoverzicht