Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Nieuws

IWVA wordt Aquaduin

In 1924 zag de Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht, kortweg IWVA, het levenslicht. De eerste waterwinning bevond zich in Cabour en voorzag de regio toen van kraanwater. In 1940, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, verhuisde de maatschappelijke zetel van De Panne naar Oostduinkerke (Sint-André), namelijk in het clubhuis van de ter ziele gegane golf. In de loop van het bestaan van de IWVA nam de vraag naar kraanwater steeds verder toe. De IWVA breidde uit en verzorgt vandaag de dag de distributie van kraanwater in de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort,Veurne en enkele deelgemeenten van Diksmuide. Daarnaast voert de IWVA ook in een groot deel van haar ambtsgebied de saneringsopdracht uit.

In 2002 startte de IWVA met een toen innovatief procedé waarbij het hergebruik van afvalwater werd ingezet bij de productie van kraanwater. Met dit duurzame proces zette de IWVA zich op de internationale kaart. Nu vindt bijna 63% van al het door de IWVA geproduceerde kraanwater zijn oorsprong in dit hergebruik.

Met de digitale evolutie waarbij ook de digitale meter zijn intrede deed, was het tijd om de IWVA een moderne, frisse look aan te meten met een klinkende communicatienaam die perfect aansluit bij haar activiteiten. De directie en de Raad van Bestuur is dan ook trots om de nieuwe naam “Aquaduin” voor te stellen.

In deze nieuwe naam zit zowel de duidelijke verwijzing naar water (aqua) als naar de grondwaterwinning in duingebied (duin). Vandaag komt 95% van de eigen productie, grotendeels na infiltratie, van onder de duinen van Koksijde. Vandaar de terechte benaming Aquaduin. Het beeldmerk, de druppel met groene cirkel, staat voor de goeie kwaliteit van het kraanwater, gerealiseerd binnen een duurzaam productieproces.

Vanaf maandag 31 mei zullen alle wagens de nieuwe naam en huisstijl dragen om zo de herkenbaarheid bij de klant te versterken. In een volgende fase wordt overgeschakeld op nieuw brief- en factuurpapier en een nieuwe website met nog meer online functionaliteit voor de klant volgt begin 2022. Een belangrijke kanttekening bij deze nieuwe communicatienaam is dat IWVA juridisch blijft bestaan en verder vermeld zal worden waar nodig.

Naar de toekomst toe wil Aquaduin verder inzetten op duurzaamheid en modernisering. Het eerstvolgende grote project is de ontzilting van brak- en zoutwater in De Ganzepoot te Nieuwpoort waarbij het eerste glas kraanwater ten laatste in 2026 uit de kraan zal lopen.

Aquaduin werkt duurzaam verder aan kwaliteitsvol kraanwater voor alle klanten! 

 

27.05.2021
Terug naar het nieuwsoverzicht