Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Drinkwater > Waterwinning > Aquaduin Internationaal

Aquaduin Internationaal

In november 2015 werd de website 'Water360 Resources for Reuse' gelanceerd. Deze website omvat de 'Global Connections Map' en zet wereldwijd projecten in de kijker waar waterhergebruik centraal staat. Zo ook Aquaduin .

De website werd ontwikkeld door het Australische ‘Water Recycling Centre of Excellence‘ en is bedoeld om alle geïnteresseerden goede informatie te geven betreffende waterhergebruik voor drinkwaterproductie. In februari 2014 werd hier gefilmd. Daarbij kwamen niet alleen de mensen van Aquaduin zelf aan bod, maar ook gebruikers, vennoten en medewerkers van de Vlaamse administratie. Zo krijgen geïnteresseerden een breed beeld van het project. De video’s zijn opgebouwd rond 4 thema’s : het verhaal zelf, de veiligheid van het water, de mening van gebruikers en de principes van de gebruikte technieken (ultrafiltratie, omgekeerde osmose en infiltratie).

Door het tonen van innovatieve projecten die gebruik maken van geschikte technologie, wil de ‘Global Connections Map’ streven naar een betere toegang tot veilig, betrouwbaar en voldoende drinkwater voor iedereen.