Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Bezoekers > word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Ben jij de persoon die we zoeken voor het bezoekerscentrum?

Het Bezoekerscentrum De Doornpanne werd in 1996 opgericht als infocentrum rond het thema water. Intussen is het uitgegroeid tot een educatief centrum én een belangrijk recreatief kruispunt.

Jaarlijks krijgen we heel wat bezoekers over de vloer en mogen we tal van schoolklassen en verenigingen rondleiden in het natuurgebied of in ons bedrijf.

Dit zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze talrijke vrijwilligers en natuurgidsen. Daarom zijn we steeds op zoek naar nieuwe krachten voor ons team.

Wat wordt er van jou als vrijwilliger verwacht?

Je bent verantwoordelijk voor het bezoekerscentrum tijdens de openingsuren in weekends en tijdens de vakantiedagen. Je bent het aanspreekpunt van het centrum dus je ontvangt niet enkel de bezoekers, je helpt hen ook met eventuele vragen en zorgt voor de orde en netheid in het centrum.

We vinden het fijn dat je kennis opdoet  omtrent de waterwinning en het natuurgebied De Doornpanne.

Wat mag jij van ons verwachten?

Je wordt ingezet op vrijwillige basis en in overleg met de andere vrijwilligers. We houden dus zeker rekening met jouw mogelijkheden en leggen dus geen verplichte diensten op.

Je komt terecht in een gemotiveerde groep vrijwilligers die je met alle plezier zullen inleiden in de functie.

Als vrijwilliger heb je recht op de forfaitaire vrijwilligersvergoeding. Deze wordt uitbetaald volgens het aantal gepresteerde uren.

Wil je meer weten over vrijwiligerswerk? Neem dan zeker een kijkje op www.vlaanderenvrijwilligt.be

Ben je natuurgids?

We hebben ook een geëngageerde groep natuurgidsen, maar ook hier kunnen we gerust wat versterking gebruiken! Heb je het diploma van natuurgids op zak? Neem dan zeker contact met ons op!

 

Verantwoordelijk Bezoekerscentrum De Doornpanne

Bart Clarebout

bart.clarebout@aquaduin.be